Met de Regionale EnergieStrategie (RES) werken we in Noordoost-Brabant samen aan een gezonde en schone regio waarin het prettig leven, wonen en werken is. Lees meer over lokale en landelijke initiatieven op deze pagina op onze website of over regionale initiatieven op de RES-website.

Stichting Buurt Informatie Netwerk Meierijstad – kortweg BIN Meierijstad – is een samenwerkingsverband tussen bewoners, politie en gemeente met als doelstelling de veiligheid en leefbaarheid in een wijk te verbeteren. Zo vermindert de criminaliteit en worden wijkbewoners bij het werk van de politie en gemeente betrokken. BIN Meierijstad draagt dus bij aan een fijnere en veiligere buurt! Lees hier meer over BIN ’t Ven.

Natuureducatiecentrum Natuurtuin ’t Bundertje vormt een groene oase in de woonwijk. De locatie werd gedurende het jaar 2021 verbouwd. Vanaf januari 2022 zal er weer een programma worden aangeboden. Lees hier meer over ’t Bundertje.

De voormalige spoorlijn (het zogenaamde ‘Duits lijntje‘) op de grens van de wijken De Bunders en Het Ven wordt onderhouden door vrijwilligers uit beide wijken. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd welkom. Lees meer over dit project op deze pagina.

De snelfietsroute F50 Uden-Veghel volgt de historische route van het Duits Lijntje (zie de link hierboven). De route creëert een nieuwe fietsverbinding tussen de centrumring in Uden en het bedrijventerrein De Dubbelen in Veghel. De route wordt aantrekkelijker, sneller, comfortabeler en veiliger door de aanleg van nieuwe fietsstraten en de verbetering van bestaande paden. Lees meer over dit project op deze pagina.